Waar staan wij voor?

Olympia geeft werk betekenis. Stel je voor dat we kiezen voor een maatschappij waarin we allemaal werk van betekenis doen. Dat we, met het werk wat we doen, de wereld iedere dag een beetje beter en gelukkiger maken. Zijn we dan gek? Misschien wel. Maar wellicht is die keuze zo gek nog niet. Herken jij deze ambitie en wil jij met behulp van jouw unieke waarde hier een bijdrage aan leveren? Solliciteer direct!

Wat ga je doen?

Met bijna 15.000 sollicitaties per maand is het een enorme uitdaging om de juiste kandidaten voor de juiste baan te vinden. In de huidige markt zijn er bovendien vacatures die moeilijk ingevuld kunnen worden en willen we graag snel een vervanger hebben als uitzendkrachten zich ziekmelden. Data Analytics helpt bij het oplossen van al deze vraagstukken!

Als Data Analist help je Olympia meer fact based keuzes te maken. Je ontwikkelt (voorspel-)modellen die helpen om processen efficiënter te maken of op een andere manier waarde toevoegen. Samen met andere afdelingen, zoals IT, Finance, Marketing en Operations, ga je de door jou ontwikkelde modellen implementeren. In 2018 is Data Analytics binnen Olympia op de kaart gezet met o.a. een CLV (Customer Lifetime Value) model en algoritmes om online marketing effectiever te maken. Je rapporteert aan Ralph van Gelderen, Manager Data Analytics.

Als Data Analist maak je onderdeel uit van het Data Analytics & BI team, een team wat binnen Olympia een belangrijke rol speelt in haar digitale strategie. Het team is onderdeel van de business line Digital & Innovation. De lijnen zijn lekker kort, je zit dicht op de directie en hebt zelf in de hand hoeveel impact je maakt!
 

Wie ben je?

Voor deze rol zoeken we een collega die samen met ons kan en durft te ondernemen en wil groeien met betekenis. Iemand die ongecompliceerd resultaat boekt en daadwerkelijk verandering en innovatie brengt bij een mooi en sterk merk!

De ideale kandidaat:

 • Is 32-40 uur per week beschikbaar; 
 • Heeft kennis van gangbare (voorspel-)modellen; 
 • Is goed in staat zijn ideeën en modellen op een overtuigende en begrijpelijke manier te vertalen naar de rest van de organisatie: collega’s begrijpen wat je zegt en wat je wilt; 
 • Is communicatief en analytisch zeer sterk: Je vindt snel je weg in een organisatie, dringt snel door tot de kern van dingen en praat makkelijk met iedereen; 
 • Is gedreven en ambitieus: je wilt jezelf blijven ontwikkelen, nieuwe dingen leren en het verschil maken; 
 • Weet dondersgoed dat het draait om resultaten en gaat daar volledig voor, maar wil ook fijn werken en is bovenal een leuke en gezellige collega om in je team te hebben!
Daarnaast beschik je als Data Analist over:
 • WO werk – en denkniveau;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Tenminste 3 jaar ervaring als Data Analist of Data Scientist;
 • Ervaring met SQL, R en/of Python.

Waar ga je werken?

Olympia werkt anders dan andere uitzendbureaus. Sinds de overname van Olympia in 2016 waait er een frisse wind en voel je de nieuwe energie. Dat komt doordat onze vestigingen worden geleid door zelfstandige ondernemers of door zeer gedreven managers. De spirit van ondernemerschap kenmerkt dan ook onze cultuur. Deze ligt verankerd in onze organisatie, een franchisemodel gecombineerd met eigenbeheer vestigingen. Wij voelen ons meer dan anderen verantwoordelijk, zijn initiatiefrijk en investeren in langdurige relaties met bedrijven, kandidaten én onze collega’s en we hebben de drive en resultaatgerichtheid van een ondernemer. Met zowel landelijke als lokale expertise combineren we het beste van twee werelden en vormen we samen een sterke landelijke organisatie met een herkenbaar merk. En dát maakt ons uniek!

Wat mag je verwachten?

Een avontuur bij een uitzendorganisatie met een spirit van ondernemerschap, warme (en toch zakelijke) collegialiteit en grote ambities. Waar je persoonlijke ontwikkeling vorm krijgt, in een prettige werkomgeving met een grote diversiteit aan collega’s.

En verder bieden we je uiteraard:

 • Salaris afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Passende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals o.a. een pensioenregeling, een bonusregeling, 32,5 verlofdagen bij een fulltime dienstverband, smartphone en laptop;
 • Een inspirerende, moderne en bovenal duurzame werkplek. Per maart 2019 zijn wij gevestigd in het Pharos-gebouw tegenover station Hoofddorp;
 • Elke dag een wisselende en gezonde lunch, geserveerd in Cape Karpa’s foodcourt in Pharos. De basis lunch wordt volledig vergoed door Olympia. Voor een warme of uitgebreide lunch reken je een kleine eigen bijdrage af;
 • Flexibele werktijden (en thuiswerken mogelijk);
 • Gezellige borrels en activiteiten;
 • Opleidingsmogelijkheden die passen bij jouw ontwikkeldoelen.
Bij Olympia is iedereen welkom. Dus jij ook. Bij Olympia werken mannen en vrouwen, van jong tot oud en van iedere afkomst. Wij maken graag kennis met je.
 

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over Olympia? Of meer over de functie? Ralph van Gelderen (Manager Data Analytics) is bereikbaar op 06 19 28 20 98 om inhoudelijke vragen over deze functie te beantwoorden. Ik ben bereikbaar via 06 53 71 55 98 of via corporaterecruitment@olympia.nl. Ken jij iemand anders waarvoor dit dé droombaan zou kunnen zijn? Stuur deze vacature dan vooral door en geef zo betekenis aan werk.